New announcement. Learn more

TAGS

38e nieuwsbrief, "Zomergroeten" ☀️

Zomergroeten ☀️

Het hitteplan is vandaag in werking en ik zit lekker in de tuin deze nieuwsbrief te schrijven. Pfoe, Cambodjaanse temperaturen. We werken naar de zomerbreak toe. Die hebben we nodig. Er is veel gebeurd. Veel mooie dingen. We zijn dankbaar en nemen je graag mee.

Alongsiders gaat over samen oplopen. Elkaars ‘Alongsider’ zijn - in Jezus naam, want we willen Hem laten zien aan de mensen om ons heen. Zelf hebben wij ook een aantal Alongsiders, mensen die met ons oplopen. Op persoonlijk vlak, maar ook voor Alongsiders als beweging. Mensen met ervaring, mensen die ons voor zijn gegaan.

Een maand of drie terug zat ik op een terrasje in Utrecht met zo iemand te praten en te delen, maar in de ondertoon  klonk ook een vraag om advies. We willen graag leren. Terwijl ik een klein slokje koffie nam hoorde ik hem zeggen: “Weet je Mart-Jan, jullie hebben een geweldige tool, maar hoe kunnen mensen jullie vinden? Hoe besteden jullie daar aandacht aan?” Ik wist dat hij een punt had. Hij ging verder: “Probeer weggetjes te maken, waar mensen jullie ‘zien’, dan beter leren ‘kennen’, en vervolgens in kunnen stappen en het gaan ‘doen’. Dat zullen de mensen zijn die voor Alongsiders ‘zorgen’, en helpen bouwen.” Die dag ging ik naar huis terug met twee super waardevolle aandachtspunten.

(Lees verder, download de nieuwbrief via de link hieronder.)