New announcement. Learn more

Mart-Jan spreekt, preekt, deelt, getuigt, inspireert ...

Ik (Mart-Jan) geniet ervan om te delen uit Gods woord. Noem het spreken, noem het preken - samen kijken naar de Bijbel en ontdekken wat Jezus van ons leert, vraagt, daar gaat het om. Groeien, Hem beter leren kennen, of misschien wel voor het eerst kennis maken. Daar ga ik op aan.

Hieronder deel ik een aantal voorbeelden met je waarin in spreek, deel en inspireer. Ik probeer altijd aan te sluiten bij de plek waar ik spreek en dienend aan de gemeente te zijn. Hoe de Geest dat stuurt is altijd weer een verassing. Wil je hier verder over praten? Neem dan even contact met me op. Spreek, deel, getuig of inspireer ik binnenkort bij jullie?

Sabbat

[Preek start op 48:50] Sabbat. Vanaf de eerste pagina's van de Bijbel gaat het erover, maar wat voor impact heeft Sabbat op jouw leven? Welke plek heeft het? Wat kunnen we leren van de plek die God het geeft en hoe Jezus er mee omgaat? In deze preek neem ik je mee op een reis langs twee principes en hoe we die toe kunnen passen op ons leven. Kijk mee, en laat ons leven gekenmerkt worden door Sabbat.

Ben je een discipel?

[Preek start op 27:53] Gewoon even de vraag "ben je een discipel"? en wat is dat dan? Daar gaat deze preek over. Hij is gebaseerd op het gedeelte uit Mattheus 16 en ik noem het het recept voor discipelschap.

Mart-Jan spreekt: laat je inspireren en uitdagen en beantwoord deze vraag: ben jij een discipel, een volgeling, een leerling van Jezus

Ben jij een discipelmaker?

[Preek start op 31:05] Jezus roept ons op om Hem te volgen. Zijn discipel te zijn. Hie roept. In deel 1 van deze mini-serie ging het daarover. Maar de volgende vraag is "ben je ook een discipel-maker"? En deze vragen horen helemaal bij elkaar. In Mattheus 28 is dat de kern van de grote opdracht - discipelen maken. Net als Jezus dat ook deed. Hoe zit dat bij jou?

Laat je aanraken en inspireren door deze preek.

Met wie identificeer jij je?

[Preek start op 31:50] Een preek gebaseerd op Lukas hoofdstuk 8, met de uitdagende vraag "met wie identificeer jij je"? In deze geschiedenis kom je een aantal personages tegen. Laat je uitdagen en inspireren.

Jezus daagt je uit, Mart-Jan spreekt en stelt je de vraag "identificeer jij jezelf ook met Jezus?"