New announcement. Learn more

TAGS

39e nieuwsbrief, "Stilstaan & reflecteren"

Stilstaan & reflecteren

In “Alice in Wonderland” staat Alice op een t-splitsing en vraagt aan de kat: “Welke weg moet ik nemen?” Waarop de kat antwoordt: “Het ligt eraan waar je naartoe wilt.” Alice: “Dat maakt me niet zoveel uit”. De kat: “Dan maakt het ook niet uit welke weg je neemt”.

Stilstaan en reflecteren. Soms is dat nodig. Doe je nog de goede dingen? Heb je nog helder voor ogen waar je naar onderweg bent? Waar roept Jezus je voor?

Even toegeven - ik heb de film “Alice in Wonderland” helemaal niet gezien, maar deze quote zit al een aantal jaren in m’n hoofd. Ik hoorde hem eens in Cambodja, en hij maakt zoveel ‘sense’. Herken je dat, dat je soms zo druk bent met het ‘nu’ dat je het grotere plaatje even uit het oog verliest? Waar ging het ook al weer om? Waar waren we ook al weer naar onderweg?

Afgelopen zomer zijn we als gezin bezig geweest met dit onderwerp. Eerlijk gezegd - het Nederlandse leven, en leeftempo - kregen ons flink te pakken. Samen lazen we o.a. het boek ‘De radicale uitbanning van haast’. Een aanrader. Zomaar een vraag uit het boek: “Had Jezus ooit haast?” En waar komt haast eigenlijk vandaan? In diezelfde tijd lazen we de nieuwsbrief van een collega-zendeling...

(Lees verder, download de nieuwbrief via de link hieronder.)