New announcement. Learn more

TAGS

40e nieuwsbrief, "Belonging"

Het is 1 januari 2023. We staan op Schiphol. ‘We’ zijn een groep reisgenoten. We kennen elkaar al wel, maar zullen elkaar de komende weken nog veel beter leren kennen. Samen gaan we onderweg naar Cambodja. Een gebed, een laatste groet - Cambodja here-we-come!

We hadden ons voorbereid voor de reis, en tegelijkertijd wisten we niet wat we konden verwachten. Ik kende het land, maar de meeste anderen niet. Wat er in zo’n groep gebeurt voelde ik het beste toen we 2,5 week later weer op Schiphol stonden. In plaats van een groep individuen waren we nu 1 groep, een geheel.

En wat is dat gaaf om mee te maken. Noem het ‘tribe’, noem het familie, het is de plek waarvan je zegt en voelt - hier doe ik er toe, hier mag ik er zijn, hier voel ik me thuis. Een plek van ‘belonging’ - toebehoren. Iedereen heeft zo’n plek nodig.

Misschien komt er direct ‘iets’ of iemand in je gedachten als je aan ‘belonging’ denkt. Mooi is dat! En toch is dat ook voor veel mensen niet zo. Veel mensen zijn eenzaam, voelen zich niet verbonden, niet ‘thuis’. Armoede kent veel vormen, maar dit is er zeker 1 van.

De kerk staat vanaf het allereerste begin bekend als een plek van ‘belonging’, een plek waar mensen mogen zijn. Waar zorg en liefde is - dat is immers wat Jezus de discipelen voorleefde? Hoe is dat bij jouw kerk? Hoe is dat in jouw leven? Ken jij die plek van ‘belonging’ en creëer jij die voor anderen?

(Lees verder, download de nieuwbrief via de link hieronder.)