New announcement. Learn more

TAGS

41e nieuwsbrief: "Ownership"

De waarde van ‘ownership’ - eigenaarschap

Iemand stelde me eens de vraag: “Stel, je huurt een auto, was je die dan voor je hem terugbrengt?” Ehhm, nee dacht ik, dat doet het verhuurbedrijf toch voor je?

“En je eigen auto, was je die?” Ik herinner me mijn eerste auto - een VW Kever - natuurlijk waste ik die! Vaste prik op zaterdag-morgen. Dát is ‘ownership’. Omdat iets van jou is zorg je ervoor, koester je het, houd je ervan.

Afgelopen maanden deelde ik in verschillende gemeenten vanuit de bergrede. Jezus kiest ervoor om 3 jaar te investeren in 12 discipelen. Het valt me op hoe snel Hij ze eropuit stuurt! In Mattheüs 9 geeft Hij hen de opdracht te bidden voor werkers, en in hoofdstuk 10 zendt Hij hen zelf uit. Al doende leren ze wat het betekent om Jezus te volgen en worden ze veranderd naar Zijn beeld.

Vlak voordat Jezus naar de hemel teruggaat spreekt Hij die bekende woorden: “Ga dan heen…” (Mattheüs 28) Gaan. En eerder: “Zoals de Vader Mij gezonden heeft, zo zend Ik ook u” (Johannes 20). Jezus maakt de discipelen onderdeel - sterker nog mede-eigenaar - van Zijn missie, van Gods plan. Gebed speelt daarin een belangrijke rol.

(Lees verder, download de nieuwbrief via de link hieronder.)